Vijesti

Zvanični kraj: Predsjedništvo DNS-a odlučilo da istupi iz koalicije sa SNSD-om

Demokratski narodni savez (DNS) izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na niovu BiH, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva stranke u Banjoj Luci.

Gradskim i opštinskim odborima ostavljen je rok da se do 21. oktobra da se izjasne koga će podržati na lokalnim izborima.

Ovakva odluka uslijedila je nakon što je ove sedmice Nenad Nešić, koji je predsjednik DNS, podnio ostavku na mjesto direktora "Puteva Republike Srpske".

To je, kako je tada obrazložio, učinio iz zdravstvenih razloga.

Lider SNSD-a Milorad Dodik dodao je da ne vidi nijedan problem, te da ni sinoć kada je razgovarao sa Nešićem nije prepoznao probleme.

"Jeste da je on predsjednik, jeste da to pripada DNS-u, ali svakako jedno direktorsko mjesto ne može da bude razlog da se čitava jedna politika redefiniše ili da se okrene na neku drugu stranu. Ako se desi, svako ko podnese ostavku iz DNS-a, to ćemo prihvatiti", istakao je Dodik.

On je najavio da će se svakom opštinskom odboru koji otkaže koalicioni ugovor sa SNSD-om sa stanovišta ranijih odluka, desiti nešto poput Prijedora.

"Kada je u Prijedoru DNS krenuo u aktivnosti sa SDS-om, otišla je ministar iz Prijedora i neki važni ljudi. Kada su to prekinuli, onda smo ponovo počeli da sarađujemo", podsjetio je Dodik.