NOVI MODEL

Predstavljen novi MINI Countryman C: Učinkovita vožnja sa 3-cilindričnim benzinskim motorom

S MINI Countrymanom C, marka kombinuje visoku razinu udobnosti u vožnji i prostran prostor s učinkovitim 3-cilindričnim benzinskim motorom

S predstavljanjem novih modela, MINI opisuje razine performansi svojih benzinskih motora za MINI Countryman sa C i, kao snažniji model, sa S. Dizelska varijanta je također dostupna. S MINI Countrymanom C, marka kombinuje visoku razinu udobnosti u vožnji i prostran prostor s učinkovitim 3-cilindričnim benzinskim motorom.

Sa snagom od 170 KS (125 kW), ulazni model ubrzava za 8,3 sekunde od 0 do 100 km/h i postiže najveću brzinu od 212 km/h. S okretnim momentom od 280 Nm i učinkovitom tehnologijom TwinPower Turbo, vozilo ima potrebnu snagu i spontanost za užitak vožnje tipičan za marku. Integrisana blaga hibridna tehnologija koristi se za povrat energije kočenja i podržava motor s unutrašnjim sagorijevanjem tokom ubrzanja s električnom pogonskom snagom od 14 kW. Time se smanjuje potrošnja i emisije MINI Countryman C (kombinirana potrošnja goriva: 6,5 - 6,1 l/100 km; kombinirana emisija CO2: 146 - 138 g/km u skladu s WLTP).

Vanjski izgled

Novi MINI Countryman je 13 cm duži i osam cm viši od svog prethodnika. Uspravna silueta s jasno dizajniranim površinama i redizajniranom osmerougaonom prednjom maskom pridonose vrhunskom izgledu modela. Svedeni dizajn tijela s nježnim konturama daje modelu elegantan izgled. Tipično za marku, kratki prevjesi naglašavaju agilni karakter vozila. Prepoznatljiva LED prednja svjetla i stražnja svjetla naglašavaju dizajn karoserije s dodatnim novim svjetlosnim potpisima.

Unutrašnjost

Prostrana unutrašnjost novog MINI Countrymana može primiti do pet odraslih osoba. S panoramskim staklenim krovom unutrašnjost ima dodatnu svjetlinu i preglednost u svim smjerovima. Standardna sportska sjedala s uzorkovanim višebojnim tekstilom u kokpitu daju putnicima više prostora zahvaljujući dodatnoj širini od tri centimetra u području ramena i laktova.

FOTO: MINI

Četiri razine opreme

Struktura proizvoda nove porodice MINI nudi širok raspon mogućnosti prilagođavanja s novim varijantama opreme Essential, Classic, Favored i JCW. Ovisno o razini opreme, dostupne su različite boje i boje krova, kao i različite završne obrade interijera. Dizajn novog elementa C-stupa mijenja se s odabranom opremom vozila.