Nakon serije uspješnih koncerata širom zemlje i regiona Aleksandra Prijović obradovala je fanove porodičnim receptom za punjene paprike kojima niko ne može da odoli.
Punjene paprike Prija rado sprema svojim najmilijima, a kada “zagusti” u pomoć joj uvijek priskače majka Borka Mihajlović.
– Ovaj historijski trenutak sam morala da zabilježim. Hvala mama na pomoći preko video-poziva – poručila je pjevačica.
Sastojci:
– 600 grama mljevenog mesa
– dvije glavice crnog luka
– 100 grama riže
– jedno jaje
– jedna kašika aleve paprike
– dva paradajza
– 12 paprika babura
– jedna kašika brašna
– pola litre paradajz soka
– malo ulja
– malo soli
– biber
– suhi biljni začin
Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od sjemenki. Crni luk sitno isjeckati i prodinstati ga na malo ulja. Dodati mljeveno meso i začine po ukusu.
Sve kratko prodinstati pa dodati rižu i jaje. Ovom smjesom puniti paprike. Otvore paprika zatvoriti tankim komadom svježeg paradajza.
Redati ih u dublju šerpu i doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna, kratko propržiti pa dodati alevu papriku.
Gotovu zapršku uliti u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 15 minuta, piše Gloria.