pale prijave

Vukanović i Vučinić prijavili Stevandića i Vidovića. Pale teške riječi, uvrede, psovke, a bilo je i fizičkih nasrtaja

Zahvalio je poslanicima SDS-a i PDP-a i šefovima klubova Vukoti Govedarici i Igoru Crnatku, koji su korektno reagovali

Poslanik u Skupštini NSRS Nebojša Vukanović oglasio se na svojoj stranici da su poslanik Đorđe Vučinić i on danas podnijeli prijavu policiji protiv predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića i njegovog savjetnika Siniše Vidovića.

"Đorđe Vučinić i ja razgovarali smo sa inspektorima i policijski službenicima Policijske stanica Centar u Banjaluci i prijavili Nenada Stevandića i njegovog savjetnika Sinišu Vidovića zbog prijetnji, psovki i fizičkog nasrtaja na nas u sali Narodne skupštine Republike Srpske tokom zasjedanja. Stevandić je ranije prijavljen policiji zbog nasilništva, kada je 'nabadanjem' glavom sa sjednice Predsjedništva Narodne skupštine Srpske izbacio i fizički nasrnuo na potpredsjednika Petka Rankića", objasnio je Vukanović i potom, ne birajući riječi, nastavio:

"Primitivac i stari, poznati nasilnik potpuno je izgubio razum i kontrolu, pokazao svoje pravo lice, da je nedostojan i nesposoban da rukovodi i bude na čelu Skupštine, a zbog posljednjeg u nizu velikih incidenata mora biti smijenjen i uklonjen, kako bi prestao da urušava i sramoti Narodnu skupštinu Republike Srpske".

Zahvalio je poslanicima SDS-a i PDP-a i šefovima klubova Vukoti Govedarici i Igoru Crnatku, koji su korektno reagovali, stali u zaštitu i osudili Stevandićevo primitivno ponašanje i prijetnje, "a skupa ćemo pripremiti inicijativu i zahtjev za smjenu Stevandića, u skladu sa odredbama Poslovnika, do prve naredne redovne sjednice, koja bi se trebala održati poslije praznika, u februaru naredne godine".

Pored toga, kako dalje navodi, "tražićemo se da se kazni njegov savjetnik Siniša Vidović, koji je upao u salu tokom sjednice, gdje nikako nije smio biti, nasrnuo, psovao i prijetio poslaniku Kluba za pravdu i red Đorđu Vučiniću, zbog čega bi morao da prestane svaki radni odnos i angažman u Narodnoj skupštini Srpske".


"Policiji smo prijavili i zloupotrebu da je Stevandić, u klasičnom sukobu interesa i zloupotrijebi položaja, dodijelio unosan posao nabavke i održavanja vozila svom savjetniku i partijskom kolegi Siniši Vidoviću, što bi trebalo biti posebna tema istrage. Jasno nam je da su institucije zarobljene i da će učinili sve da i ove zloupotrebe prođu nekažnjeno, ali nećemo se predavati i odustajati, niti ćemo bilo kome dati na sebe, da nas pokuša fizički ili na bilo koji drugi način ugroziti jer ćemo se braniti od zla svim sredstvima", poručio je Nebojša Vukanović.