Ljubiteljima sira nikad dosta ove poslastice, koja je mnogima nezaobilazan dodatak u svakodnevnoj prehrani. Njima će se sigurno svidjeti i ova slasna peciva s tri vrste sira.
Sastojci:
350 grama oštrog brašna
120 grama maslaca
2 jaja srednje veličine
1 dl mlijeka
50 grama ribane mozarelle
50 grama ribanog parmezana
50 grama ribanog cheddara
so, biber, čili i drugi začini po želji
dodatno malo parmezana ili cheddara za posipavanje
Priprema:
- U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i bibera te ostale začine po svojoj želji. Sa strane u šolju ili manju zdjelicu umutite jaja pa dodajte mlijeko i još malo promiješajte da se sjedini s jajima.
- U mješavinu brašna, praška za pecivo i začina dodajte hladan maslac narezan na listiće pa ga brzinski zdrobite prstima i povežite s brašnom baš kao da radite prhko tijesto. Zatim ubacite ribanu mozarellu, parmezan i cheddar pa sve promiješajte. Na kraju dodajte mješavinu mlijeka i jaja te zamijesite tijesto.
- Čim ste dobili kuglu tijesta, prebacite ga na pobrašnjenu površinu. Ako vam je tijesto malo ljepljivo, slobodno ga pobrašnite onoliko koliko je potrebno da biste ga mogli obrađivati bez previše lijepljenja. Razvaljajte ga na debljinu od 2 do 3 centimetra, režite s većim okruglim metalnim kalupom i stavljajte u pleh. Ako želite, možete razvaljano tijesto jednostavno narezati nožem na kvadrate ili trokute, po svom odabiru.
- Zagrijte pećnicu na 180 stpeni. Prije pečenja posipajte peciva s još malo sira po vrhu i zatim stavite u pećnicu na 20-ak minuta. Gotova su kada dobiju lijepu zlatnožutu boju.