ispred policijske stanice

Lideri opozicije pitali MUP gdje su studenti. Rečeno im da zovu 192. Oglasila se i Brnabić

Danas je odziv manji nego jučer i sve protiče bez incidenata
FOTO: ringier

Tamo su lideri opozicije razgovarali sa zamjenikom načelnika policije o tome gdje se nalaze oni koji su sinoć uhapšeni. Oni su odgovorili da roditelji mogu da se informišu putem telefonskog poziva na broj 192.


Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić oglasila se na društvenoj mreži X.

"Ovako idu njihove priče: Kada su krenuli sa napadima na Stari dvor, rekli su da ljudi imaju pravo na bijes. Kada su vidjeli da im to ne ide u prilog, rekli su da su nasilnici 'ubačeni elementi. Večeras idu do policije da traže oslobađanje tih 'ubačenih elemenata'. I tako ukrug", napisala je Brnabić.

Podsjetimo, kolona građana stigla je ispred policijske stanice u 29. novembra. Oni se trenutno nalaze pred vratima policijske stanice, a nekoliko policajaca je ispred.

Uzvikuju "Pustite ih sve" i "Uhapsite Vučića".

Neko od narodnih poslanika pokušaće da uđe i sazna šta je sa uhapšenim studentima.


Večeras se održava još jedan protest pristalica liste "Srbija protiv nasilja" ispred sjedišta Republičke izborne komisije (RIK).

Opozicija traži da se ponište i raspišu novi izbori zbog navodne izborne krađe.

Ulica kralja Milana u kojoj se nalazi RIK blokirana je za saobraćaj.

Kako javlja Blic.rs, grupa studenata, aktivista i političara danas je održala protest ispred zgrade Vlade na raskrsnici Kneza Miloša i Nemanjine ulice, gdle su blokirali saobraćaj. U jutarnjim satima studenti su demonstrirali ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u Birčaninovoj ulici, gdje su tražili odgovore od tog ministarstva u vezi sa biračkim spiskom.

Liderima opozicije i njihovim simpatizerima priključili su se i studenti koji su danas protestovali šest sati na dvije lokacije u Beogradu.

Danas je odziv manji nego jučer i sve protiče bez incidenata.

Okupljenima se obratio kandidat za gradonačelnika Beograda liste Srbija protiv nasilja Vladimir Obradović.