imamo recept

Najmekše palačinke su one francuske: Ovo je tajna najboljih svjetskih kuhara koji su ih napravili

Palačinke su raširene po cijelom svijetu. U različitim kulturama imaju različite i posebne specifičnosti. Francuska je u tom smislu gastronomski stručnjak. Tamo se prave palačinke slatke i fine poput čipke.

Kod pripreme palačinki prva bitna stvar je pripremiti tijesto. Francuski majstori stoje iza ovog tradicionalnog recepta.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 180 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 500 ml svježeg mlijeka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • ulje

Priprema

Jaja, pola svježeg mlijeka, prstohvat soli i pola brašna izmiksati mikserom. Nakon što se dobije homogena smjesa, dodaje se ostatak brašna. Ako je tijesto pregusto, miješati ga s ostatkom mlijeka dok se ne dobije potrebna gustoća. Palačinke se peku u tavi malo namazanoj uljem.

Zvuči lako i ugodno za ispuniti. To je tako ako poznajete kulinarske kolače koje koriste Francuzi. Prvo, palačinke se mogu raditi i na mlijeku i na vodi. S mlijekom postaju elastičniji i sočniji, a s vodom su žilaviji. Još prije pripreme tijesta prosijte brašno. To će ga maksimalno zasititi zrakom, što će tijesto učiniti laganim i mekim.

Budite sigurni, kada miješate mlijeko i jaja, oni trebaju biti sobne temperature. Mlijeko je dobro malo zagrijati, a jaja ranije izvaditi iz frižidera. Gotove palačinke redati jednu na drugu, a svaku odozgo namazati maslacem. Nadjev se može mijenjati prema vašem ukusu.