sjajan potez "rođenih"

Kapiten zagrebačkog Dinama stigao u Velež

Kapiten juniorske ekipe Dinama iz Zagreba Vito Čaić provest će na posudbi u Fudbalskom klubu Velež proljetni dio sezone.

Osamnaestogodišnji igrač veznog reda karijeru je počeo u omladinskim kategorijama HNK Gorica da bi njegov talenat veoma brzo prepoznali u zagrebačkom Dinamu, u kojem je od 2013. godine nastavio razvijati svoje nogometno znanje.

Čaić je bio kapetan Dinamove juniorske ekipe s kojom je kao standardni prvotimac igrao Ligu prvaka Evropske nogometne federacije (UEFA Youth League).

U tekućoj sezoni upisao je ukupno 17 nastupa za juniore Dinama, pritom postigavši tri pogotka. Imao je i dva nastupa za prvi tim Dinama u Kupu Hrvatske.

Čaić je također član U19 reprezentacije Hrvatske za koju je do sada upisao tri nastupa.

Važno je napomenuti da će Vito Čaić u redovima mostarskih "Rođenih" moći nastupiti kao igrač “zaštićenog godišta” s obzirom na to da posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo te se neće se tretirati niti kao stranac, saopćio je FK Velež.

"Ponosan sam na naš najnoviji uspjeh u realiziranoj posudbi talentiranog mladog igrača Vite Čaića iz Dinama u naše redove. Ova posudba ne samo da će ojačati naš igrački roster, već označava i čvrstu saradnju između našeg kluba i Dinama, koji je prepoznao Fudbalski klub Velež i našu omladinsku školu.

S obzirom na veliki potencijal koji Čaić posjeduje, uvjeren sam da će unaprijediti našu igru i pridonijeti postizanju svih ciljeva koji su pred nama.

Moram istaknuti da ovaj transfer nije samo sportski potez, već i dokaz da smo prepoznati kao relevantan entitet u razvoju fudbalskih talenata, što je direktan rezultat našeg dosadašnjeg rada", rekao je za Veležovu službenu web stranicu predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj.