vijest o bolesti

U samo 14 redova svijet je saznao za Charlesovu bolest

Njegovo veličanstvo je danas započelo s nizom tretmana

Suhoparnim priopćenjem od samo 14 redova, Buckinghamska palata šokirala je svijet viješću o raku kralja Charlesa III.

Samo je 14 redova koje je “Royal Communications” objavio u ponedjeljak poslijepodne. Pod naslovom "Izjava iz Buckinghamske palate" izazvali su svjetski šok - vijest o drami s rakom kralja Charlesa (75) proširila se poput munjevitog požara svijetom u roku od nekoliko minuta.

"Tokom kraljevog nedavnog bolničkog liječenja zbog benignog povećanja prostate, identificiran je još jedan razlog za zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi identificirali su oblik raka.

Njegovo veličanstvo je danas započelo s nizom tretmana, a liječnici su mu savjetovali da za to vrijeme otkaže javne angažmane. Tokom tog vremena nastavit će voditi državne poslove i, kao i obično, službenu papirologiju.

Kralj je zahvalan svom liječničkom timu na brzoj intervenciji koja mu je omogućena zahvaljujući nedavnom liječenju u bolnici. Ostaje potpuno pozitivan o svojoj terapiji i raduje se povratku svojim punim javnim dužnostima što je prije moguće.

Odlučio je javno objaviti svoju dijagnozu kako bi izbjegla nagađanja i nada se da će to također promicati razumijevanje javnosti za sve u svijetu koji su također pogođeni rakom."