Vijesti

Građani se okupljaju ispred Općine Ilijaš. Dovadžija za Raport: Ovo je pokušaj izborne krađe

Ispred zgrade Općine Ilijaš u Kantonu Sarajevu i jutros su se okupili građani koji su došli podržati kandidat "Četvorke" za načelnika Amar Dovadžija (NiP), jer sumnjaju u malverzacije u korist Akifa Fazlića iz SDA. Dovadžija je, također, jutros stigao pred općinu te je za Raport potvrdio kako je započelo brojanje glasova iz 7 vreća, odnosno sa 7 biračkih mjesta.

„Brojanje je započelo prema zahtjevu Centralne izborne komisije. Iako nije bilo prigovora biračkih odbora, Općinska izborna komisija je tražila provjeru. Sinoć je dio izbornog materijala prebačen u skladište CIK-a, odakle će biti prebačen na Zetru na ponovno brojanje. Riječ je o izbornom materijalu mobilnih i covid timova“, kaže Dovadžija.

Ističe da je sa građanima i aktivistima Naroda i Pravde ispred Općine Ilijaš da, kako kaže, pokušaju sačuvati ono što se sačuvati može.

„Sve što se dešava od početka izbornog dana u Ilijaša više nije sumnja, nego je zaista pokušaj izborne krađe i izbornih malverzacija. Sve je od početka sumnjivo. Nakon otvaranja birališta u nedjelju, na tri mjesta smo uhvatili aktiviste SDA kako koriste društvene domove i daju novac ljudima da glasaju uz njihove instrukcije“, kaže Dovadžija.