dobrodošle promjene

Ove tri greške u boji čine dnevnu sobu neudobnom

Svi želimo da svoj dom pretvorimo u oazu blagostanja za opuštanje nakon dugog dana na poslu ili jednostavno opuštanje na kauču. Međutim, određena polja boja mogu brzo učiniti da dnevni boravak izgleda neudobno.

Udobnost nam je posebno važna kod kuće i to najbolje funkcionira s pravim namještajem. Prilikom odabira prave boje možete napraviti i poneku grešku, jer čak i male greške u boji mogu učiniti da stan izgleda neudobno. Razotkrili smo najveće greške u bojama u dnevnoj sobi koje domu neće pomoći.

Indirektno osvjetljenje stvara ugodnu atmosferu i čini namještaj kao da lebdi. Otkrivamo kako lako možete integrirati indirektno svjetlo u svoj dom.

  1. Strah od tamnih boja

Mnogi ljudi zaziru od tamnih tonova jer se boje da će prostor učiniti neodoljivim. Ali crna, smeđa, tamnoplava ili tamnozelena zapravo unose mnogo udobnosti u dnevnu sobu. Za lijep kontrast, dovoljno je zid obojiti u tamni ton ili koristiti tamne dodatke. Pravilo 60-30-10 postiže optimalnu distribuciju boja kako bi prostoriji pružio ugodan ambijent.

  1. Ne birajte neutralne boje

Neutralne boje nikako nisu dosadne. Boje poput bijele, sive ili bež zrače smirenošću i čine čvrstu osnovu. Dnevni boravak s bež sofom, svijetlim tepisima i zidovima izgleda primamljivo i ugodno. Šareni ukrasni elementi, drveni namještaj ili biljke pružaju dodatnu udobnost.

  1. Slijepo pratite trendove

Primamljivo je biti inspiriran najnovijim trendovskim bojama i u skladu s tim redizajnirajte svoju dnevnu sobu. Ali trendi boje dolaze i prolaze brže nego što mislite i možda neće odgovarati vašem stilu. Umjesto farbanja zidova u najnoviju trendi boju, preporučljivo je suzdržati se i odlučiti se za bezvremenske boje. Možete se zabaviti uz dodatke kao što su jastuci ili ukrasi. Mogu se kupiti u aktuelnim trendovskim bojama jer se mogu lako zamijeniti ako je potrebno.