PREPORUKA KUHARA

Recept za špinat koji se topi u ustima: Tri dodatna sastojka mijenjaju cijelu priču

Ovo zdravo i pristupačno povrće može postati kremasto i aromatično uz dodatak tri sastojka preporučena od profesionalnih kuhara.

Njihovi tajni sastojci su aromatično bilje, parmezan i vrhnje za kuhanje.

Kako napraviti ukusan špinat

Ovo je recept za kremasti špinat.

Sastojci:

  • 1 kg špinata
  • 2 kašičice maslinova ulja
  • 1 kašika putera
  • 2 kašike narezanog crvenog luka
  • malo ljute mljevene paprike
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 kašičica narezane kore limuna
  • 3/4 šolje vrhnja za kuhanje
  • 2 kašike parmezana

Priprema:

U duboki lonac ulijte maslinovo ulje i špinat pa dinstajte nekoliko minuta, a zatim procijedite i stavite na ubrus da se ocijedi. Istopite puter pa propržite crveni luk, dodajte soli, bibera, mljevene paprike, muškatnog oraščića i narezane kore limuna.

Ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i kada zakuha, dodajte sjeckani špinat. Dobro umiješajte i posipajte parmezanom.

Ostavite na šporetu još dvije minute, a zatim poslužite.