Politika

Tegeltija komentirao snimak: To je montaža koju je napravila OSA

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija, gostujući u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića, kazao je kako je najnoviji snimak o obećanju imenovanja članici VSTV-a, montaža.

Istakao je da on za ovaj snimak zna već godinu te da ima svjedoke koji to mogu potvrditi.

„Ovo je visokosofisticirana montaža koju je napravila Obavještajna služba (OSA) ili neki njeni dijelovi“, kazao je Tegeltija.

Na Hadžifejzovićevo pitanje da li optužuje Mehmedagića (Osman Mehmedagić, direktor OSA-e), Tegeltija je rekao – apsolutno.

„Pitao sam ga zna li nešto o tome, na šta je odgovorio da ne zna i da će provjeriti. Nakon dva, tri dana me je nazvao, rekao da je istina, ali da to ne radi on, već odmetnuti dijelovi službe. Odavno se pripremaju ti materijali da bi se ja diskreditovao. Dakle, ovo je visokosofisticirana montaža za koju smatram da je napravila OSA ili neki njeni dijelovi i apsolutno ih direktno optužujem jer mi je Mehmedagić lično rekao da se to radi", naveo je Tegeltija.

Tegeltija je kazao da ga povodom ovog slučaja nije zvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao niti bilo koji drugi političar već da su mu se samo javljali kolege i prijatelji.