mup ks

Burna noć u Sarajevu: Hapšenja zbog krađe, iznude i posjedovanja droge

Policijski službenici PU Hadžići su 10. maja u jedan sat uhapsili osobu S.E. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u prodavnicu TR SAN, na području hadžićke općine.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS.

Nakon završene kriminalističke obrade lice je otpušteno je iz službenih prostorija, a nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Istog dana u 15.15 sati istražitelji Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga u ulici Avde Palića broj 74, općina Novi Grad, lišili su slobode lice H.F. iz Sarajeva, zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac, a nakon završene kriminalističke obrade navedeno lice
otpušteno je iz službenih prostorija ovog odjeljenja.

U 20.10 sati u petak, policijski službenici PS Dobrinja uhapsili su S.A. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio isto krivično djelo - posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O navedenom je obaviješten tužilac, a osoba je predata u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavljaju se rad na rasvjetljavanju krivičnog djela

U petak u 21.35 sati, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode M. N. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivbično djelo iznuda.

Obaviješten je dežurni tužilac, a osumnjičeni je zadržan u MUP-u KS, dok policija nastavljaju rad na
rasvjetljavanju krivičnog djela.