osvojio region

I brat Baby Lasagne je muzičar. Postigli zajednički uspjeh u Njemačkoj

Jeste li znali da Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna, predstavnik Hrvatske na Eurosongu, nije jedini u porodici koji se bavi muzikom?

Njegov brat Martin također je muzičar. Braću povezuje i jedan veliki, zajednički uspjeh.

Markovog brata muzika je odvela u Njemačku, u kojoj je najprije radio kao pomoćnik, odnosno "roadie" benda Mono Inc, da bi ubrzo u pomalo filmskoj priči postao i njihov basista, a onda je preporučio i brata.

"Pitao sam pjevača benda koje nove pjesme imaju u planu izbaciti van.

Već su prošle neke dvije godine nakon što je izašao prethodni album, i onda mi je pokazao: "Ma, imam samo ovo, nažalost", prisjeća se Martin, prenosi HRT.

Tada je Martin predložio svojeg brata Marka da napiše pjesmu za njih, jer je dobar skladatelj. Pristali su.

"Rekli su mi neka slobodno napiše, te da pjesma ne treba biti cijela gotova, da je dovoljna samo ideja i neka melodija. Međutim, Marko je perfekcionist i on ne bi ostavio posao napola obavljen.

Tako je napravio sve. Taj isti dan u četiri popodne je već napisao pjesmu i rekao da ju je spreman poslati pjevaču. Poslao je i bilo mi je čudno jer ga nisam čuo 15 minuta nakon toga. Ja sam pomislio da će poslušati i odmah se javiti.

Tada mi je odgovorio da je u suzama, i da nikada nije čuo da neko može napisati takav stil pjesme koja baš odgovara Mono Incu. I tu je počela komunikacija između njih", prisjeća se Martin.

Nakon gotovo godinu rada između Marka i pjevača benda Martina, napravili su album Ravenblack.

"Album je sada nagrada mom bratu u njegovoj sobi, i blista za najprodavaniji album u Njemačkoj", otkrio je Markov brat Martin.