španska sapunica

Eksplozivne glasine o kraljevskom paru: Kraljica Letizia bila nevjerna svom suprugu Felipeu?

Otkrićima nikad kraja! Dvadeseta godišnjica braka španskog kraljevskog para zasjenjena je daljnjim glasinama o aferi.

U centru prljave kampanje: kraljica Letizia (51).

Njen bivši šogor i navodno bivši ljubavnik Jaime Del Burgo (53, bio je u braku s Letizijinom sestrom Telmom od 2012. do 2014.) ponovo oštro osuđuje kraljicu, prenosi BILD.

Godine šutnje

Sada je optužuje za notornu nevjeru, između ostalog. Del Burgo se vratio u Letizijin život poput duha iz prošlosti, nakon više od pet godina šutnje i potpunog odsustva.

Ovaj advokat svoje je svjedočanstvo podijelio s Jaimeom Penafielom za svoju najnoviju knjigu o kraljici, koja mu je glavni rival.

Međutim, hroničar je iskoristio samo jedan posto svih pruženih informacija, ostavljajući Del Burga nezadovoljnim. Stoga se advokat odlučio okrenuti društvenim mrežama kako bi otkrio "tajnu" koju je skrivana posljednje desetljeće.

Prema njegovom kazivanju, kraljica Letizia je s njim nekoliko godina bila nevjerna Filipu VI.

Duboka kriza

Ova navodna nevjera otkrivena je 2012. godine, kada se već govorilo o dubokoj krizi u odnosima između monarha.

Bivši suprug Telme Ortiz priznao je da je jako zaljubljen u Leticiju. Njihovo se prijateljstvo ubrzo pretvorilo u ljubavnu vezu.

No, 2003. godine, kada ju je zaprosio, Leticia mu je otkrila da se sastaje s princom. Godine 2004., nekoliko mjeseci nakon vjenčanja, shvatila je da svijet kraljevskih porodica nije za nju i htjela je pobjeći, ali nije mogla.

Jaime del Burgo i Leticia živjeli su zajedno, a prema Del Burgovoj verziji brak Felipea i Leticije bio je farsa. Prema njegovim riječima, kralj je bio svjestan avanture svoje supruge i dopustio ju je jer mu je tako odgovaralo.

Felipe VI oženio je Leticiju kako bi ugušio glasine o seksualnoj orijentaciji sina Juana Carlosa, kako je tvrdila Laura Rodriguez...