veliki projekt

U komšiluku niče impresivno fudbalsko zdanje, koštat će 50 miliona eura

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić istaknuo je kako se na realizaciji projekta izgradnje novog stadiona na Šubićevcu, koji je u vlasništvu Grada, već počelo raditi.

Kaže da će se iduće sedmice formirati radna grupa koja će kontinuirano pratiti dinamiku i razvoj projekta.

Šibenik će za pet godina dobiti potpuno novi moderni stadion kapaciteta osam hiljada mjesta koji će se graditi na mjestu postojećeg nogometnog stadiona u gradskoj četvrti Šubićevac te će biti potpuno natkriven, najavljeno je na predstavljanju idejnog rješenja stadiona.

Izgradnja stadiona prema prvim procjenama koštat će oko 50 miliona eura te se sad kreće u zatvaranje finansijske konstrukcije.

„Budući stadion zadovoljavat će sve kategorizacije UEFA-a”, najavila je arhitektica i projektantica idejno rješenja Angela Vlaić.

Vlasnik HNK Šibenik Željko Karaica istaknuo je kako je ideja o izgradnji novog stadiona rođena još prilikom preuzimanja kluba kad nije bilo poznato hoće li se Šibenik vratiti u prvu Hrvatsku nogometnu ligu ni kakva ga budućnost čeka.

„Ovdje imamo pionire, juniore koji gledaju što se događa i oni su ti koji trebaju ovdje igrati za pet, šest godina. Za njih ovo stvaramo”, poručio je Karaica.