Minecraft

Netflix radi animiranu seriju o najprodavanijoj videoigri svih vremena

Iz Netflixa su objavili da rade animiranu seriju temeljenu na najprodavanijoj videoigri svih vremena - Minecraftu. Projekt nastaje u suradnji s Mojang Studios, švedskim developerom ove svjetski popularne videoigre. Minecraft je sandbox videoigra koju je razvio Mojang Studios, prodana je u više od 300 milijuna primjeraka, a mjesečno ima gotovo 140 milijuna aktivnih igrača.

Kako prenosi Variety, serija će biti CG animirana i razvijat će se u suradnji s kanadskim studijem WildBrain, koji stoji iza Netflixovih animiranih projekata Sonic Prime, Ninjago: Dragons Rising i Carmen Sandiego. Detalji oko radnje još nisu poznati, ali prema Netflixu, animirana serija "sadržavat će originalnu priču s novim likovima prikazujući svijet Minecrafta u novom svjetlu".

Vijesti o adaptaciji videoigre objavljene su tijekom Mojangove proslave 15. obljetnice prve igre, a na YouTubeu su objavili kratak teaser kojim najavljuju animiranu seriju. Zasad nije otkriveno više detalja o animiranoj seriji.

Netflixova adaptacija videoigre nije jedina koja se trenutno razvija. Warner Bros. snima filmsku adaptaciju u kojoj će se pojaviti Jack Black i Jason Momoa. Uz njih, u filmu glume Emma Myers, Danielle Brooks i Sebastian Eugene Hansen. Black bi u filmu trebao glumiti Stevea, maskotu Minecrafta i jednog od likova kojima igrači upravljaju u igri, a Momoa će utjeloviti glavnu, ali zasad nepoznatu ulogu.

Radnja filma, koji režira Jared Hess, još nije poznata, a izvršni producenti su Todd Hallowell, Kayleen Walters, Brian Mendoza i Jonathan Spaihts. Premijera filma zakazana je za 4. travnja 2025. godine.