prijateljski meč protiv engleske

Zmajevi pokazali da mogu i hoće, ali je nezahvalno kaliti se na protivniku čiji jedan igrač košta kao 5 domaćih prvenstava

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sa 3:0 od selekcije Engleske u prijateljskoj utakmici igranoj u Newcastleu.

Da, zvuči loše, ali zapravo nije. Odnosno, ne mora biti.

Ovaj je susret ujedno bio i debitantski za selektora Sergeja Barbareza koji je sinoć na St. James Parku za protivnika u prvoj utakmici kao selektor BiH imao viceprvaka Evrope. Da je birao, teško bi izabrao goreg protivnika, ali je odlučio potpuno "pomiješati karte".

"Zmajevi" su sinoć protiv Engleske imao više od pola ekipe debitanata, Muharemovića, Burnića, Gigovića, Radeljića, Katića… a za još dobar dio ekipe koja se suprostavila Englezima može se reći da im je sinoćnji duel bio "prvi pravi" u dresu sa nacionalnim grbom.

Golman Nikola Vasilj, recimo, oduševio je na golu i bio među boljim igračima na terenu i svakako je ime koje treba istaći.

Teško je dati relevantnu ocjenu kada igrate protiv jednog Harrya Kanea i jedne od najvećih reprezentacija u historiji nogometna, ali ako se "po jutru dan poznaje", dolaze bolji dani u i oko reprezentacije.

Jer, nakon serije smjena selektora i srozavanja i ugleda i rezultata reprezentacije u režiji Vice Zeljkovića i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosnei i Hercegovine, došlo je do rapidnog zaokreta, pa možda najgori saziv Saveza u historiji postane najbolji. Vidjećemo.

Uglavnom našu reprezentaciju očekuje novi prijateljski susret protiv Italije 9. juna.