COMPUTEX SAJAM

ASUS predstavio nekoliko zanimljivih gaming uređaja

ASUS već tradicionalno koristi Computex za predstavljanje novih proizvoda, a ove godine ponuda je bogatija nego inače. Ovo je nekoliko zanimljivih gaming uređaja koji su privukli najviše pažnje.

ROG Ally X je nadograđena verzija prošlogodišnje popularne ASUS igraće konzole. Najznačajniji napredak je dvostruka baterija (80 Wh) koja će se sigurno svidjeti svim ljubiteljima igranja u pokretu. Osim toga, količina RAM memorije je povećana za 50% i dodatno ubrzana. Poboljšano je hlađenje, što se ne odražava samo na internim komponentama, već i na ekranu koji je sada 6 stepeni hladniji i ugodniji za korištenje. Sam uređaj je doživio blagi redizajn, a poboljšani su i kontroleri. ROG Ally X dostupan je u crnoj boji.

Pomalo iznenađujuća novost je TUF Gaming A14. Riječ je o prvom ASUS gaming laptopu iz serije TUF Gaming koji ima ekran dijagonale 14 inča, pa sada ljubitelji kompaktnih gaming laptopa imaju pristupačniji model od popularnog Zephyrus G14. TUF Gaming A14 modele pokreću najnoviji AMD AI procesori, a najjača konfiguracija imat će AMD Ryzen 9 AI HX 370 i NVIDIA GeForce RTX 4070 grafičku karticu. Ujedno je predstavljen i TUF Gaming A16 kojeg krasi ekran dijagonale 16 inča. Također ga pokreće AMD Ryzen 9 AI HX 370 koji ima 12 jezgri, 24 niti i NPU s maksimalno 50 TOPS-ova.

Vrh ASUS-ove ponude, barem kada su u pitanju modeli za ljubitelje videoigara predstavljeni na Computexu, pripada modelu ROG Zephyrus G16 (2024) GA605. Ako vam naziv zvuči poznato, niste jedini jer ASUS ima model gotovo identičnog naziva. Razlika je u tome što stariji GU605 pokreće Intel, a novi GA605 pokreće AMD AI procesor. Novi model zadržao je sve ono što krasi Intelovu varijantu predstavljenu prije nekoliko mjeseci, a to su izuzetno kvalitetno, tanko i lagano metalno kućište, fantastičan OLED ekran i audio sistem sa 6 zvučnika. Pokretačka snaga je moćni AMD Ryzen AI HX 370 procesor i NVIDIA GeForce RTX 4070 grafička kartica. Kad se zbroje performanse procesora i grafičke kartice, u najjačoj varijanti ROG Zephyrus G16 (2024) GA605 nudi čak 402 TOPS-a, što će znati cijeniti ljubitelji aplikacija koje koriste umjetnu inteligenciju.