U domu HDZ-a

Čović se sastao s hrvatskim ministrom odbrane: Poznato o čemu su razgovarali

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović u utorak je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održao sastanak s potpredsjednikom Vlade i ministrom odbrane Republike Hrvatske Ivanom Anušićem, koji je iskazao podršku Vlade RH na putu Bosne i Hercegovine prema evroatlantskim integracijama.

Tom prilikom, zvaničnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji i evropskom putu BiH, odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te suradnji na poticanju opće stabilnosti i napretka regije, navode iz HDZ-a BiH.

Čović je istaknuo značaj evropskih i evroatlantskih integracija za BiH, naglašavajući kako je potrebno hitno pristupiti izvršavanju obaveza u procesu integracija. Također, istaknuo je važnost podrške Vlade Republike Hrvatske koja kontinuirano pomaže ostvarenje ovih iskoraka.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar odbrane Republike Hrvatske Ivan Anušić tokom sastanka je izrazio podršku Vlade RH na putu Bosne i Hercegovine prema evroatlantskim integracijama što je važno za hrvatski narod, ali i za prosperitet i sigurnost cijele Bosne i Hercegovine, dodaje se u saopćenju.

Na kraju, zvaničnici su izrazili zadovoljstvo saradnjom i bilateralnim odnosima, ističući nastavak rada na svim prioritetnim pitanjima.