nagrada kolos

Inžinjer Euro-asfalta Suad Julardžija dobio značajnu nagradu Hrvatske komore inžinjera građevinarstva

Hrvatska komora inžinjera građevinarstva dodijelila je godišnje nagrade za izvrsnost u graditeljstvu – KOLOS.

U Opatiji su održani Dani Hrvatske komore, a struka je na ovome skupu koji je okupio čak 1.700 sudionika, vrlo visokim ocjenama nagradila neke od nedavno dovršenih riječkih zahvata u prostoru.

Zanimljivo je da je ovu značajnu nagradu dobio i inženjer iz BiH Suad Julardžija iz bh. kompanije Euro-asfalt.

On je dobio KOLOS-a za vođenje građenja Tunela Podmurvice na državnoj cesti D403.

Nova Gradska knjižnica Rijeka u Rijeci dobila je nagradu u kategoriji projektiranje/ konstrukcije te je KOLOS dodijeljen inženjerima Saši Mitroviću, Draganu Ribariću i Marku Ptičeku.

U kategoriji projektiranje/geotehnika nagradu KOLOS dobio je Dalibor Ružić za projekt tunela Podmurvice na DC403 od čvora Škurinje do Luke Rijeka dok je za isti projekt, kao glavnom projektantu za idejni, izvedbeni i glavni projekt, KOLOS dodijeljen Damiru Šimuniću.

Izvan PGŽ-a su nagradu KOLOS u kategoriji projektiranje pomorske građevine dobili Josip Zekan za projekt lukobrana Luke Sali, dok su u kategoriji stručni nadzor građenja za stručni nadzor izgradnje pristupnih cesta mostu Pelješac Duboka-Šparagovići-Zaradeže dobili inženjeri Edvin Bralić i Faruk Alibegić. Nagrada KOLOS za životno djelo dodijeljena je prof. dr. sc. Borisu Androiću.

Najveće okupljanje građevinske struke u Hrvatskoj otvorio je potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.