finansira ih iran

Vođa Hezbollaha prijeti: Nijedno mjesto u Izraelu neće biti pošteđeno u slučaju rata

Vođa libanskog Hezbollaha, šeik Hasan Nasralah, upozorio je u srijedu da "nijedno mjesto" u Izraelu neće biti pošteđeno njihovih projektila ako izraelski čelnici provedu u djelo svoje prijetnje da će napasti Liban.

"Otvaranje aerodroma i kiparskih baza izraelskom neprijatelju kako bi ciljao Liban značilo bi da je kiparska vlada sudionik rata.

Izraelski neprijatelj savršeno zna da smo spremni na najgore. Zna da nijedno mjesto neće biti pošteđeno naših projektila", rekao je Nasralah.

Izraelska vojska objavila je u utorak da je odobrila planove za ofanzivu na Liban zbog intenziviranja prekograničnih sukoba s Hezbollahom u kontekstu rata između Izraela i Hamasa u pojasu Gaze.

Vođa Hezbolaha rekao je da ih u slučaju rata Izrael "treba očekivati s kopna, mora i zraka".

U drugom dijelu govora, ustvrdio je da se "neprijatelj zaista boji da otpor ne prodre u Galileju" na sjeveru Izraela, dodajući da je riječ o "mogućnost u kontekstu rata koji bi mogao biti nametnut Libanu."

Vođa Hezbollaha istaknuo je da je njegov pokret iskoristio "tek dio svog oružja" otkako je 8. oktobra prošle godine otvorio front na jugu Libanona kako bi pomogao Hamasu u Pojasu Gaze.

Rekao je da Hezbollah ima više od 100.000 muškaraca spremnih za borbu.

Hezbollah finansira Iran, zakleti neprijatelj Izraela.