ANALITIČARI POTVRĐUJU

Srbija je najveći dobitnik fijaska Hrvatske. Uzima joj mjesto u nokaut-rundi

Drama Hrvatske i Albanije (2:2) u drugom kolu grupe B na Euru pogoduje Srbiji, ističu srbijanski mediji. Telegraf piše: "Još uvijek je rano za preciznu računicu, ali činjenica je da je upravo ovaj rezultat onaj koji najviše odgovara Srbiji kada je riječ o borbi za plasman u osminu finala.

Nakon košmara koji je u prve dvije utakmice doživjela Hrvatska, poraza 0:3 od Španije i samo boda protiv Albanije, rezultati iz njene grupe su skoro idealni za Srbiju. Naime, uz eventualni trijumf nad Slovenijom na utakmici koja se igra danas od 15 sati, izabranici Dragana Stojkovića Piksija skoro bi osigurali treće mjesto grupe C, koje bi ih postavilo na sigurno mjesto ispred trećeplasirane ekipe u grupi B.

Analitičari potvrđuju pisanje srbijanskih medija

U prvom meču Srbija je poražena 1:0 protiv Engleske. Shodno tome, Orlovi bi morali biti bolji samo od još jedne trećeplasirane selekcije kako bi se plasirali u nokaut-fazu. Zato što će grupe proći po prve dvije reprezentacije iz svake grupe i još četiri najbolje trećeplasirane ekipe."

Ovo potvrđuju statističari i analitičari s platforme Football Meets Data. Njihove najnovije projekcije kombinacija parova prve nokaut-runde Eura pokazuju kako je trenutno najveća vjerojatnost da će se u osmini finala naći pobjednik grupe F i treći iz grupe C, umjesto trećeg iz grupe B. Tačnije, Srbija je preskočila Hrvatsku i igrala bi umjesto nje protiv Portugala.