UGLEDALI SE NA APPLE

Google razvija AI generirane emotikone koji bi trebali oslikavati vaše trenutno raspoloženje

Apple je poznat po mnogim korisnim inovacijama, ali i po onim bez ikakve suvisle svrhe, barem za većinu korisnika. U najnovijoj epizodi Appleovog naboja kreativnosti, niknuli su Genmoji – AI generirani emotikoni koji oslikavaju vaše trenutno raspoloženje, ali gube na smislu ako njima nećete bombardovati svoje sagovornike.

Koliko će oni dugo trpjeti vaše emocije na daljinu, ovisit će o mnogim faktorima, a u međuvremenu znajte da je i Google uvidio da bi i on mogao ponuditi slično rješenje.

Upravo zato je ova kompanija, barem prema onome što su entuzijasti iskopali iz Android 15 beta 3 koda, uvelike počela razvijati animirane emotikone temeljene na AI modulima. U ovom trenutku je poznato da bi mogli biti dostupni na nadolazećem Pixelu 9, no ubrzo nakon toga i na nešto starijim uređajima, odnosno barem onima koji svojom procesorskom snagom omogućuju pokretanje zahtjevnih AI procesa.

Hoće li ova funkcija biti ugrađena na razini operativnog sistema, kako bi bila dostupna i drugim proizvođačima telefona, ostaje za vidjeti.

Uostalom vidjeli smo da npr. Samsung ima dovoljno ideja i kapaciteta za razvoj vlastitih AI rješenja, no ne treba zanemariti činjenicu da bi AI bio daleko funkcionalniji na nivou operativnog sistema kao što je to slučaj s Apple Intelligence funkcijom.