hrvatska u teškoj poziciji

Dalić progovorio o Brozoviću, očinskim odnosima, pa ispalio: Kad se osvajaju medalje, moja je uloga nikakva

Zlatko Dalić, The Best, FIFA, nogomet

Nakon dva odigrana kola i remija s Albanijom (2:2) hrvatski nogometaši nalaze se na posljednjem mjestu grupe B s jednim osvojenim bodom.

Vatreni će tako za prolaz skupine morati pobijediti Italiju, ali ni tri boda iz tog susreta možda im neće biti dovoljna jer nakon utakmice u srijedu moguće je da završimo na prvom, ali i na posljednjem mjestu grupe.

Jutro nakon prospavane noći, medijima se iz Njemačke obratio Zlatko Dalić koji se odmah u uvodu još jednom ispričao svima.

"Nisam ni nervozan ni ljut, posebno ne na vas. Ispričavam se ako je tako ispalo.

Kakva je situacija s Marcelom Brozovićem?

"Brozović je velikan hrvatskog nogometa, čovjek koji ima ogromne zasluge i koji je uvijek davao sve od sebe. Poslije Portugala nismo tako govorili, onda je bio odličan. Nikad nismo ovoliko lopti izgubili u veznom redu i onda Broz ispašta. Brozović je u nekoj lošijoj formi, ali dapače, utakmica protiv Portugala je bila dobra, a protiv Španaca tako kako je. Cijela ekipa je u lošoj formi. Puno je igrača ispred njega i nije on kriv. Ne može uvijek sve stići.

Hrvatskoj nakon Albanije opasno visi druga faza natjecanja.

"Bili smo na rubu ispadanja i u Kataru i na prošlom Euru. Pobjeda nam znači prolaz, poraz nas izbacuje. Moramo prihvatiti odgovornost i popraviti svoje greške. U Rusiji smo u grupi primili jedan gol samo, a ovog puta pet. Nakon Portugala smo svi govorili da je to - to. To moramo promijeniti i svjesni smo toga. Za nas je ovo nokaut faza.