olise izabrao munchen

Bayern završio novi transfer vrijedan 65 miliona eura

Bayern München je dogovorio dolazak Michaela Olisea nakon što se krilni napadač Crystal Palacea odlučio pridružiti velikanu Bundeslige, javlja BBC.

Bayern, Chelsea i Newcastle su ranije ovog mjeseca kontaktirali Palace kako bi iskazali svoj interes za 22-godišnjaka.

Očekivalo se da će dogovor biti kompleksan, s Oliseovom klauzulom o oslobađanju vrijednom oko 60 miliona funti, i postocima bilo kojeg transfera zbog Palacea, samog igrača i njegovog bivšeg kluba Readinga.

Čini se da je Olise dogovorio osobne uvjete za prelazak u Bayern, a očekuje se da će njemački klub ispuniti njegovu klauzulu o otpuštanju od oko 65 miliona eura nakon što je proteklih nekoliko dana održao razgovore s dužnosnicima Palacea.

Olise je već dogovorio platu od oko 200.000 funti sedmično s Bayernom, čiji dužnosnici imaju dobar odnos s predsjednikom Palacea Steveom Parishom. Palace je potpisao ugovor s američkim defanzivcem Chrisom Richardsom iz Bayerna 2022., ali je odbio da pusti menadžera Olivera Glasnera na kraju prošle sezone. Bayern je tada umjesto Thomasa Tuchela imenovao Vincenta Kompanyja.

Chelsea je bio zabrinut oko ukupne cijene posla.

Neuspješno su pokušali završiti potpis francuskog reprezentativca do 21 godine za obeštećenje od oko 35 miliona funti prošlog ljeta, misleći da su aktivirali njegovu klauzulu o oslobađanju.

Nakon toga je potpisao novi četverogodišnji ugovor sa Selhurst Parkom, koji traje do 2027.

Olise je izabran u reprezentaciju Francuske za Olimpijske igre u Parizu koje počinju u julu.

Zabio je 10 golova u 19 nastupa za Palace prošle sezone, nakon što je propustio nekoliko utakmica zbog povrede tetive.