DAVE GROHL

Frontmen Foo Fightersa prozvao Taylor Swift: Mi svoju turneju nazivamo ‘Errors Tour’

Foo Fighters i Taylor Swift su ovog vikenda svirali na koncertima u Londonu — što nije promaklo Daveu Grohlu koji se suptilno brecnuo na najpopularniju kantautoricu današnjice prije nego što je izveo “Statues” tokom subotnjeg koncerta benda na londonskom stadionu. Nakon što je njegovo spominjanje turneje “Eras Tour” na obližnjem stadionu Wembley izazvalo zviždanje publike, Grohl je odgovorio: “Pazi, čovječe, ne želiš izazvati gnjev Taylor Swift.”

Nastavio je: “Našu turneju volimo zvati ‘Errors Tour’. Imali smo više od nekoliko razdoblja, a također i više od nekoliko jebenih grešaka. Samo par. To je zato što zapravo sviramo uživo. Šta? Samo kažem. Vi volite sirovu, živu rock ‘n’ roll muziku, zar ne? Došli ste na pravo jebeno mjesto.”

@strettyend 'That's because we actually play live! Whaaaat?!? Dave Grohl insinuates Taylor Swift does not play live! #davegrohl #foofighters #foofighterstour #erastour #taylorswift #London ♬ original sound - strettyend

Grohl je u prošlosti bio pobornik Swiftove, prije toga je podijelio anegdotu o tome kada ga je ona “spasila” dok je bio zamoljen da svira na privatnom koncertu Paula McCartneyja. Grohl je također pohvalio Swift za njenu odluku da povrati svoj prethodni katalog ponovnim snimanjem svojih prošlih studijskih albuma. Stoga je moguće da su Grohlovi komentari bili samo iz šale.

Međutim, neki obožavatelji nagađaju da bi Grohlovi komentari mogli biti povezani s nizom napada na društvenim mrežama koje je njegova kćerka Violet nedavno pretrpjela od obožavatelja Swiftove nakon što je kritizirala pjevačicu zbog privatnog aviona.