SEDMICA MODE U PARIZU

Slavne dame stigle na Vogue World: Eva Longoria ostala vjerna klasičnoj eleganciji

Partyjem Vogue World u organizaciji prestižnog modnog časopisa obilježen je početak haute couture Sedmice mode u Parizu, a najavljene su i Olimpijske igre koje će se održati u francuskoj prijestolnici.

Vrhunac događaja bila je zajednička revija francuskih dizajnera u saradnji sa sportskim akademijama mladih iz cijele Francuske, spajajući sportove poput biciklizma, gimnastike, tenisa, mačevanja i breakdancea s temama francuske mode iz svake dekade od 1920-ih. Gala događaj svojim su dolaskom uveličale i brojne poznate ljepotice koje su redom stigle u nesvakidašnjim modnim izdanjima…

Vogue World 2024 održao se na slavnom pariškom Place Vendôme, a ovaj događaj obilježava početak haute couture Sedmice mode i proslavu 100 godina mode i sporta u Parizu te najavljuje Olimpijske igre.

U francusku prijestolnicu stigle su i brojne svjetske zvijezde, među kojima su se našle glumica Eva Longoria, supermodel Cara Delevigne i glumica Diane Kruger.

Glumica Eva Longoria ostala je vjerna svom stilu koji slavi seksipil na ukusan način, odabravši laskavu crnu haljinu s bisernim naramenicama koja nosi potpis dizajnera Alexandrea Vauthiera.

Ispod radara nije prošla ni njemačka glumica Diane Kruger, koja je utjelovila pariški šik 1920-ih u ekstravagantnoj čipkastoj kreaciji s potpisom Nine Ricci.