Gaming

Microsoft Flight Simulator 2024 bit će prva igra s 3D mapom cijelog (stvarnog) svijeta

Razvojni tim Asobo pohvalio se kako će okoliš njihove nadolazeće igre Microsoft Flight Simulator 2024 po prvi put biti rađen u 3D obliku.

Microsoft Flight Simulator donio nam je “cijeli svijet”, no u njemu je ostalo mjesta za poboljšanja koja studio Asobo planira uvrstiti u nadolazećoj igri Microsoft Flight Simulator 2024.

Iz studija su se pohvalili nekim novostima u tehničkoj i prezentacijskoj strani igre, a ono što obećavaju zvuči jako primamljivo. Kažu tako da će svijet imati 30 različitih bioma, a prvi put u serijalu koristit će se puni 3D okoliš umjesto tekstura tla kad smo visoko u zraku. To uključuje proceduralno generiranu vegetaciju u 3D-u, posebno zanimljivu jer će se priroda donekle moći istraživati i na tlu (vidjeli smo fotografiranje životinja u zadnjem traileru).

Developeri navode kako su u igru ubacili sve naftne platforme koje postoje u svijetu, kao i sve registrirane helidrome na svijetu. Igra bi trebala imati dinamična godišnja doba i vremenske uvjete te čitav niz drugih autentičnosti važnih za jednu simulaciju letenja.

I još kažu da će učitavanja biti nešto brža nego u prethodnoj igri. Ima li istine u tome, vidjet ćemo 19. 11. ove godine, kad Microsoft Flight Simulator 2024 polijeće na PC i Xbox Series platformama.