bivši trener rođenih

Sada je jasno što je otišao iz Veleža: Klafurić dobio poziv koji se ne odbija

Čelnici TSC-a užurbano tragaju za nasljednikom Žarka Lazatića, a prema saznanjima Mozzart Sporta jedan od kandidata za klupu ekipe iz Bačke Topole je hrvatski stručnjak Dean Klafurić.

Sa doskorašnjim trenerom Veleža pre nekoliko dana je uspostavljen zvaničan kontakt, pa ostaje da se vidi da li će biti i konačan izbor sportskog sektora TSC-a.

Klafurić je prvi ozbiljniji posao u profesionalnoj karijeri imao između 2009. i 2012. godine, kada je vodio žensku reprezentaciju Hrvatske. Narednih nekoliko godina je boio trener u omladinskom pogonu Dinama iz Zagreba, a najsvetlije trenutke doživeo je u Legiji iz Varšave, gdje je preuzeo ekipu u završnici sezone 2017/2018. od Romea Jozaka i odveo je do duple krune.

Kasnije je predvodio Hrvatski Dragovoljac, Slaven Belupo, Honved i Velež. U Mostaru je proveo čitavu prošlu sezonu, ostvario 16 pobjeda na 32 utakmice, uz devet remija i sedam poraza, što je na kraju bilo dovoljno za treće mjesto.

Vodeći ljudi kluba iz Bačke Topole imaju izuzetno težak posao, s obzirom da je Žarko Lazetić radio dvije i po godine i uspostavio svoj sistem rada i igre, napravivši istorijske rezultate: osvojio je prije dvije sezone drugo mjesto, a u prošloj je bio treći. Klub se prvi put kvalifikovao za grupnu fazu nekog evropskog kupa i u Ligi Evrope osvojio bod protiv Olympiacosa (2:2). TSC je i sada izborio Evropu do kraja jeseni, makar u Ligi konferencije. Na kraju je nagrađen i izborom za najboljeg trenera Mozzart Bet Superlige, poslije čega je uslijedio poziv Makabija iz Tel Aviva.