Životni stil

Kad ste zadnji put pojeli griz? Imamo odličan recept s medom, orasima, bananom i limunom

Griz je mnogima obilježio djetinjstvo, posebno onaj obilato posut čokoladnim mrvicama. No, postoje razne kombinacije kako ga jesti, a ova je toliko ukusna da može poslužiti kao super desert za gurmane.

Sastojci:

80 g griza
150 g šećera
750 ml mlijeka
1 jaje
1 vanilin šećer
2 velike banane
50 g oraha (mogu i lješnjaci)
50 g meda
100 g grožđica
pola kašike soka od limuna

Priprema

U mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i jaje te dobro promiješajte. Potom ubacite griz i stavite kuhati, no pripazite da je temperatura umjerena kako ne bi izgorio. Kuhajte oko 10 minuta dok smjesa ne postane dovoljno gusta. Na kraju poklopite i ostavite pet minuta da se malo ohladi.

Grožđice potopite u vodi 15-ak minuta prije nego ih dodate u griz. Banane narežite na kolutiće, a orahe sameljite pa preko toga sipajte limunov sok i med. Lagano promiješajte.

U posudice za serviranje stavite sloj griza pa sloj slatke smjese. Potom opet griz i na kraju na vrh malo slatke smjese. Po želji za dekoraciju možete dodati komadiće oraha ili lješnjaka, kakao prah ili naribane čokolade.