postat će hitovi

Stižu filmovi koji bi trebali obilježiti drugi dio 2024. godine. Bit će ovo paklena sezona

Iako su štrajkovi glumaca i scenarista možda pomjerili produkciju i datume prikazivanja za neke filmove, filmofili će i dalje imati mnogo izbora u nastavku ove godine.

Francis Ford Coppola će u septembru objaviti svoj "Megalopolis", dok se Ridley Scott vraća s "Gladiatorom 2", 24 godine nakon originala.

A ljubitelji horora također će imati mnogo strahova, uključujući “Terrifier 3” i “Smile 2”.

Ovi nadolazeći naslovi bi trebali postati hitovi:

Twisters (19. juli)

Film prati ep o katastrofi iz 1996. "Twister", u kojem glume Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes i Philip Seymour Hoffman kao naučnici koji pokušavaju pobijediti moćni tornado.

Detalji zapleta za nastavak su tajni, ali Universal ga je opisao kao "novo poglavlje" iz originalnog filma.

Režirat će ga Lee Isaac Chung, najpoznatiji po "Minari", prema scenariju Marka L. Smitha ("The Revenant").

Borderlands (9. august)

Eli Roth režira filmsku adaptaciju popularne videoigre "Borderlands", s glumačkim ansamblom koji uključuje Cate Blanchett, Kevina Harta, Jacka Blacka, Bobbyja Leeja, Jamie Lee Curtis, Arianu Greenblatt i Edgara Ramireza.

Naučno-fantastična akcijska komedija prati misterioznu odmetnicu po imenu Lilith (Blanchett) koja se vraća na svoj rodni planet Pandoru - ona formira savez kako bi spasila kćerku moćnog Atlasa (Ramirez).

Trap (9. august)

“Trap” je najnoviji psihološki triler reditelja M. Nighta Shyamalana.

S Joshom Hartnettom u glavnoj ulozi, film prati oca i kćerku na pop koncertu koji se nađu u centru potrjere za ubicom u bijegu.

Beetlejuice 2 (6. septembar)

Tim Burton vraća se kako bi režirao nastavak svog kultnog klasika iz 1987. "Beetlejuice", s Michaelom Keatonom koji ponovo glumi ekscentričnog duha.

Winona Ryder i Catherine O’Hara također se vraćaju. Jenna Ortega priključila se glumačkoj ekipi kao novo lice u franšizi.

Transformers One (20. septembar)

Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Keegan-Michael Key, Jon Hamm, Laurence Fishburne i Brian Tyree Henry neke su od zvijezda koje zaokružuju glumačku postavu za najnoviji dodatak "Transformersa".

Reditelj Josh Cooley kaže da je film priča o Cybertronu, odakle potječu Autoboti i Deceptikoni.

Hemsworth daje glas Optimusu Primeu, a Henryju Megatronu.

Wolfs (20. septembar)

George Clooney i Brad Pitt nastavljaju svoju dugu historiju saradnje s “Wolfsima” Jona Wattsa.

Psihološki triler prati dva usamljena "fiksera" - vukove samotnjake koji se bore za isti posao.

Megalopolis (27. septembar)

U dugoočekivanoj sagi Francisa Forda Coppole glume Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne i Talia Shire u onome što Coppola naziva "rimskom epu smještenom u zamišljenu modernu Ameriku".

Priča se vrti oko grada Novog Rima, koji se mora promijeniti, uzrokujući sukob između Cesara Catiline (Adam Driver), genijalnog umjetnika koji želi skočiti u utopijsku, idealističku budućnost, i njegove opozicije, gradonačelnika Franklyna Cicerona (Giancarlo Esposito), koji ostaje predan regresivnom statusu quo, održavajući pohlepu, lične interese i stranačke obračune.

Joker: Folie a Deux (4. oktobar)

Lady Gaga se priključuje Joaquinu Phoenixu u nastavku filma "Joker" Todda Phillipsa.

Muzički triler prikazuje Gagu kao Harley Quinn, dok Phoenix ponavlja svoju naslovnu ulogu kao propali komičar koji je postao kriminalac Arthur Fleck.

Ostatak glumačke postave uključuje Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland i Harry Lawtey.

Smile 2 (18. oktobar)

Zvijezda "Aladina" Naomi Scott spremna je za nastavak horor senzacije, koja će vjerovatno dobiti novu protagonisticu, budući da Rose Sosie Bacon nije preživjela prvi dio.

"Mislim da još uvijek ima puno zanimljivih stvari za istražiti u svijetu 'Osmijeha'", rekao je reditelj Parker Finn o mogućem nastavku nakon izlaska prvog dijela, koji je zaradio više od 217 miliona dolara na svjetskim blagajnama.

Terrifier 3 (25. oktobar)

Art the Clown se vraća, ali ovaj put u nastavku franšize slasher horor komedije "Terrifier".

David Howard Horton glumi jezivog klauna, a Samantha Scaffidi povratnicu Victoriju Heyes, koja se pojavila u prethodna dva filma "Terrifier".

Gladiator 2 (22. novembar)

Ridley Scott vraća se kako bi režirao dugo očekivani nastavak svog dobitnika nagrade za najbolji film iz 2000. godine, "Gladiator".

Paul Mescal glumi odraslu verziju Lucjusa Verusa II, nećaka antagoniste iz prvog filma - Commodusa (Joaquin Phoenix).

Ostatak glumačke postave, između ostalih, čine Denzel Washington, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Derek Jacobi i Joseph Quinn.