noviteti

Stižu novi modeli iz Češke

Nova Škoda Kodiaq dostupna je od proljeća 2024. godine i vjerovatno će joj se uskoro pridružiti odgovarajući RS model.

Ovo je čvrsto planirano, potvrdila je češka filijala VW britanskom Autocaru.

Škoda je također ponovo lansirala Superb kao limuzina i karavan, koji je u prodaji od proljeća 2024. Četvrta generacija počinje po cijeni od 38.480 eura (od jula 2024.).

Škoda Octavia će također dobiti pažnju u vidu facelifta 2024. godine. Kao što je tipično za Škodu, fejslift je prigušen. Unutrašnjost ima koristi od snažnijeg hardvera, dok su male promjene u dizajnu primjetne na vanjskoj strani.

Krajem 2024. Škoda će konačno predstaviti prvu električnu inovaciju za ovu godinu: Škoda Elroq će biti lansirana kao električni pandan Karoqu.

Otuda dolazi i ime, koje je izvedeno od "El" kao što je električni i "roq", završetak kompaktnog SUV-a. Već zadirkivan za 2023. godinu, ali još dalje je električni nasljednik Fabije, koji će se zvati Epiq i razvija se u električni gradski SUV.

Ali neće se pojaviti prije 2025. Najavljena je i serijska verzija SUV-a Škoda Vision 7S, koja je već predstavljena – ali samo za 2026. Ovdje Škoda obećava WLTP domet od više od 600 km zahvaljujući bateriji od 89 kWh. Maksimalna snaga punjenja trebala bi biti dobrih 200 kW.