nove usluge

Luksuz koji više nije samo za bogate? Uber lansira vodene limuzine i jahte

Aplikacija za pozive na vožnju Uber pokreće nove usluge vodenog prijevoza u Evropi.

Prijevoznička firma lansirala je nove mogućnosti korištenja brodova za ovo ljeto - od turističkih krstarenja do jahti - što znači da korisnici usluge mogu pristupiti većem broju mjesta izvan utabanih staza.

Brodovi se koriste u nekim od najpopularnijih evropskih turističkih odredišta.

Baš na vrijeme za Olimpijske igre, Pariz će biti domaćin Uber Cruisea, besplatnog jednosatnog putovanja koje će trajati od 12. jula do 3. augusta.

Gosti na avanturi na Seini moći će uživati ​​u pogledu na kultne znamenitosti, uključujući Notre Dame, Louvre i Eiffelov toranj, dok će uživati ​​u besplatnoj čaši vina.

Dok su brodovi za krstarenje sada ograničeni u Veneciji zbog pretjeranog turizma, vodeni brodovi ostaju jedan od rijetkih načina za kretanje po italijanskom gradu.

Uber se od jula uključio u tu akciju. Posjetitelji će moći koristiti svoju postojeću Uberovu aplikaciju za pozivanje takozvane "limuzine" na zahtjev.

Relativno pristupačna opcija, čamci će koštati od 120 eura po putovanju i mogu primiti do šest osoba istovremeno. Svaki dan između 8 i 20 sati turisti će moći uskočiti na brod i vidjeti ljepotu venecijanske lagune pritiskom na dugme.

"Bilo da se radi o plovidbi oko Ibize na vlastitoj privatnoj jahti ili doživljaju Venecijanske lagune brodom, oduševljeni smo što možemo dodati malo Uber čarolije odmoru naših korisnika ovog ljeta", nanove iz kompanije.

Uber Boat pokrenut je na Mykonosu prošlog ljeta. Ove sezone vraća se na legendarni party otok - kao i na druga odredišta u Grčkoj.

Aplikacija Uber od jula ima opciju broda, omogućavajući posjetiocima Atine, Krfa i Santorinija da istražuju mnoge teško dostupne tačke.

U tim grčkim odredištima usluga će biti dostupna između devet ujutro i 21 sat navečer, ali će cijene varirati ovisno o lokaciji, s minimalnim cijenama od 200 eura po brodu.

Ibiza je poznata kao party prijestonica Evrope i često zna biti preskupa. Uberova ponuda nije jeftina - ali je nešto pristupačnija onima s nižim budžetom.