podijelila fotografiju

Kolinda Grabar Kitarović i Kate Middleton imaju isti ukus? Svi su gledali ovu kombinaciju bivše hrvatske predsjednice

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prisustvovala je NATO-ovom javnom forumu u američkom Washingtonu, gdje je obnašala svoju ulogu članice Odbora za globalnu pripremljenost za zdravstvene krize, no uprkos važnim temama - svi su se koncentrirali na njen modni izričaj.

Inače, Kolinda s pratiteljima na društvenim mrežama redovno dijeli zanimljivosti vezane uz poslovne angažmane, a povodom ovog događaja podijelila je nekoliko fotografija svoje odjevne kombinacije koja je mnoge podsjetila na princezu od Walesa, Kate Middleton.

Kolinda Grabar-Kitarović

Naime, 56-godišnja Kolinda se odlučila za novi model haljine londonskog brenda Edeline Lee, a i ranije je nosila komade s njihovim potpisom. Zanimljivo je da je prije nekoliko sedmica nosila njihovu toaletu od smaragdno zelene lepršave tkanine, a istu takvu nosila je i Kate Middleton u maju 2022. prilikom posjeta Design Museumu u Londonu.

Kate Middleton

Ovaj otmjeni komad odjeće koji je nosila u Washingtonu inače košta 1.400 eura i još uvijek je dostupan u web trgovini spomenute modne kuće, a riječ je o tamnoplavoj haljini srednje dužine s upečatljivim bijelim dugmićima i kaišem koji ističe struk te dodaje cijelom odjevnom predmetu dozu otmjenosti.