recepti

Zapečena piletina u sosu od povrća koju je lako pripremiti

Vrućine jesu velike, ali - nešto se mora jesti. Piletina sa povrćem može biti dobar izbor za vrele dane.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crni luk
  • 2 manje zelene paprike šilje
  • 200 g šampinjona
  • pola paradajza iz konzerve
  • 200 ml neutralne pavlake
  • kačkavalj u listu ili rendani oko 150g
  • so
  • biber
  • slaka paprika
  • suhi začin
  • bijeli luk u granulama

(ako ne volite gljive, možete dodati mrkvu sjeckanu na kolutiće, ili ih samo izostaviti iz recepta)

Priprema:

Isijecite piletinu na deblje šnicle, ovo je bitno kako bi bile sočne. Začiniti sa po jednom kašičicom soli, bibiera, slatke paprike i suvog začina. Preliti sa malo ulja i promiješati da se svi začini ljepo rasporede po mesu.

Isjeckati šampinjone, crni luk na tračice, kao i papriku.

Zagrijati ulje, pa propržiti crni luk. Zatim dodati šampinjone i dinstati, a na kraju i papriku šilju. Kada sve pomalo omekša dodati začine, kašičicu soli, paprike, bibera i bijelog luka u granulama.

Zatim dodati pasirani paradajz, dinstati kratko i doliti neutralnu pavlaku. Sve sjediniti.

Šnicle poređati na dno vatrostalne posude, preko rasporediti sos sa povrćem, pa odozgo staviti kačkavalj.

Zapeći u rerni zagrijanoj na 150 C, oko pola sata ili dok se ne formira lijepa korica, zlatne boje. Provjeravajte jer zavisi i od vaše rerne.