Donosimo neobičan, ali originalan recept za zlatnu marmeladu za koju vam nije potrebno previše sastojaka:
Sastojci
2 grejpfruta
6 čaša vode
6 čaša šećera
2 narandže
1 limun
Priprema
Prepolovite limune i narežite ih što je tanje moguće. Stavite ih u veliki lonac, dodajte vodu i pustite da se namoče preko noći.
Idući dan pustite da voda proključa, smanjite temperaturu, pokrijte i pustite da lagano vrije oko sat ili dok komadi limun ne omekšaju.
Dodajte šećer i miješajte dok se ne rastopi.
Pustite da proključa i tako još 40 minuta.
Kako biste provjerili je li se dovoljno zgusnuto, kašikom prebacite malu količinu na tanjur. Ako se na površini napravi korica, gotovo je.
Dok je još vruće ulijte u sterilizirane tegle i zatvorite steriliziranim poklopcima. Tako može trajati mjesecima, prenosi 24kitchen.com.