završen festival

Legendarni Tom Morello zatvorio EXIT i to s pjesmom ‘Killing In The Name’

Četiri posljednja dana protekle sedmice, od 10. do 14. jula, bila su u znaku 24. izdanja EXIT festivala.

Na pozornicu su na novosadskoj Tvrđavi izašla mnoga zvučna lica od kojih se svakako ističu Black Eyed Peas, Gucci Mane, Black Coffee, Baby Lasagna, Tom Morello, Joker Out, Burak Yeter, The Exploited i drugi koji su zabavljali neumornu publiku.

Prvi dan festivala ostao je obilježen nastupom Baby Lasagne kojem je pozornica EXIT-a bila najveća na kojoj je nastupao. Osim toga, tokom svoga nastupa, najuspješniji hrvatski predstavnik na Euroviziji nije krio koliko je oduševljen prilikom da nastupa pred publikom u Novom Sadu koja je usto bila najbrojnija pred kojom je svirao.

Uz Baby Lasagnu, prvog dana festivala na pozornicu su se popeli Burak Yeter, Dimasha i Iniko, Gucci Mane i Carl Cox, koji je donijeli oštre rime i elektronske beatove.

U istoj su festivalskoj noći posjetitelji čuli Black Eyed Peas, a kako punk zvuk ne bi ostao zaboravljen pobrinuli su se The Exploited.

Na EXIT-u je finalnu večer nastupao Tom Morello, osnivač i glavni autor bendova Rage Against The Machine i Audioslave. Morello je tokom svojega nastupa bio emotivan, pa je tako pjesmu „Like A Stone“ posvetio Chrisu Cornellu.

Na samom je kraju svoga seta publici odsvirao pjesmu „Killing In The Name“, jednu od najpoznatijih koju je stvorio. Paralelno s događajima na Glavnoj pozornici, publika na Dance Areni slušala je Barry Can’t Swim.