bio je sjajan na euru

Barcelona konačno našla zamjenu za Busquetsa, odbio je Arsenal zbog Katalonaca

Kako je prenio pouzdani Relevo, Barcelona je kontaktirala Mikela Merina i dobila pozitivan odgovor, ali i nakon što je Hansi Flick dao zeleno svjetlo za njegov transfer.

Međutim, i Atletico Madrid ozbiljno pritiska Merina pošto ga Diego Simeone želi, baš kao i Flick.

Nijemac smatra da Merino može da bude idealno pojačanje jer pokriva nekoliko pozicija, odnosno može kao zadnji vezni da igra i u formaciji 4-2-3-1 i 4-3-3, ali može da bude i "osmica" u drugo pomenutom sistemu.

Merino je ušao u posljednju godinu ugovora, Real Sociedad je svjestan da je ovo njegova šansa za veliki transfer i samim tim Barca vjeruje da može da ga dobije za samo 20 miliona eura.

Također, vrijedi istaći i da je Merino privremeno odbio Arsenal jer želi da sačeka rasplet pregovora sa Barcelonom.

Merino je u idealnim godinama, ima 28 i još nekoliko sezona u nogama, a posjeduje ogromno iskustvo u La Ligi, pošto je član Real Sociedada još od 2018. kada je stigao poslije neuspjele epizode u Newcastleu, iz kog je išao i na pozajmicu u Borussiju Dortmund.

Visok je 189 centimetara, fizički je snažan i odlično se snalazi sa loptom i krasi ga odlična organizacija igre, te u Barceloni vjeruju da je on idealna zamjena za Sergija Busquetsa, pošto je Oriol Romeu ipak bio nedovoljno kvalitetno rješenje prošlog ljeta.

Nico Williams ima klauzulu od 58 miliona, a ako Barca dovede i Merina za još 20, zaista će za sam 78 dobiti dva odlična pojačanja pred novu sezonu.