groznica trese

Otkriveni detalji posljednje sezone Stranger things: Šta nas čeka na kraju Netflixovog megahita

Proveli smo dugo čekajući da se Stranger Things vrati za njegovu dugo očekivanu petu i posljednju sezonu. Nadnaravna drama s mjestom radnje u osamdesetima napravila je sve korake za svoj veliki četvrti izlet, koji je završio epskim finalom od dva i pol sata.

Ali sada postoji samo jedno pitanje na usnama obožavatelja - kada će peta sezona biti objavljena i šta će se dogoditi? Hello! Magazin objavio je neke detalje o posljednjoj sezoni ovog Netflixovog megahita.

Šta će se dogoditi u petoj sezoni Stranger Things?

Potpuno novi video koji donosi detalje iza kulisa snimanj otkrio je da je serija trenutno na pola snimanja pete sezone i donio je mnoštvo trenutaka snimanja, uključujući trenutak u kojem se čini da Elle koristi svoje moći, Will pada u šumi, a Lucas trči kroz školski hodnik. Provjerite video iznad!

Kreativni tim koji stoji iza serije, Matt i Ross Duffer, odavno je rekao da će peta sezona biti posljednja i čini se da se par sprema za epsko finale izvan ovog svijeta. Srećom za one s kratkim rasponom pažnje, također su rekli da će peta sezona imati kraće epizode od četvrtog dijela, a braća su priznala da "ne očekuju" da će nadolazeće epizode biti tako duge, osim posljednje epizode.

Čavrljajući s Joshom Horowitzom u podcastu Happy Sad Confused , Matt je rekao: "Vjerovatnije je da ćemo napraviti ono što smo ovdje, a to je da ćemo imati (posljednju) epizodu od dva i po sata," rekao je Matt.

"Likovi će već biti u akciji, oni će već imati cilj i želju, i mislim da će to odvojiti barem nekoliko sati i učiniti ovu sezonu doista drugačijom", nastavio je prije nego što je dodao: "Siguran sam da će završetak biti puno duži. Bit će to Return of the Kingish s otprilike osam završetaka."

Također je otkrio da će lik Will imati glavnu ulogu, objašnjavajući: "Will će biti velika uloga i fokus, zapravo je sve što mogu reći o petoj sezoni. Počinjemo uviđati dolazak godina, stvarno. Što je bilo izazovno iz više razloga, od kojih su neki nadnaravni, ali počinjete ga vidjeti kako dolazi na svoje."

U izjavi su također govorili o svojoj odluci da je završe nakon pet sezona, napisavši: "Prije sedam godina isplanirali smo kompletnu priču za Stranger Things. U to vrijeme smo predvidjeli da će priča trajati četiri do pet sezona. Pokazalo se da je preveliko za reći u četiri, ali - kao što ćete uskoro vidjeti - sada jurimo prema našem finalu, sezona 5 bit će posljednja."

Ko će glumiti u petoj sezoni Stranger Things?

Jamie Campbell Bower koja glumi Vecnu

Osim naših omiljenih originalnih zvijezda, uključujući Millie Bobby Brown, Finna Wolfharda, Charlieja Heatona, Joea Kearneya, Winonu Ryder i Davida Harboura, serija je pozdravila niz novih likova u četvrtoj sezoni, a vjerovatno je da će te zvijezde u petoj sezoni, uključujući Mayu Hawk, Eduarda Franca i da, nažalost, Jamie Campbell Bower koja glumi zastrašujućeg negativca s pipcima Vecnu. Netflix je također nedavno potvrdio da se Nell Fisher, Jake Connelly i Alex Breaux pridružuju glumačkoj postavi u novim ulogama.

Kada će biti objavljena peta sezona Stranger Things?

Peta sezona Stranger Thingsa još nije dobila datum izlaska, ali misli se da će se vjerovatno pojaviti na našim ekranima 2025. Serija je prvotno trebala biti snimljena 2023., ali je odgođena zbog štrajka pisca.

Finn Wolfhard, koji glumi Mikea, nagovijestio je da bi to moglo potrajati. Rekao je za GQ: "Do trenutka kad izađe, ja ću imati 22, mislim. Moći ću piti s Gatenom, Calebom i Noahom na premijeri Stranger Things 5." Budući da zvijezda navršava 22 godine krajem 2024., čini se da možda očekujemo datum premijere 2025. godine.