britanska turneja

Obožavatelji najavili bojkot Billie Eilish. Kažu da je cijena karte od 400 funti pretjerana

Obožavatelji Billie Eilish odbijaju kupiti ulaznice za njezinu britansku turneju zbog 'iznuđivačke' cijene. Unatoč prodaji u maji, ulaznice za nastupe pjevačice I Love You u londonskoj O2 areni i dalje su uveliko dostupne - po samo 250 funti za stajanje.

Mnogi smatraju da je cijena muzike uživo previsoka, piše Metro.

Međutim, Billiena turneja pogodila je bolnu tačku jer je 22-godišnja pjevačica prethodno potpisala otvoreno pismo u kojem apelira na zakone u SAD koji bi spriječili prekomjerno naplaćivanje karata.

Čini se da prevaranti nisu morali napuhavati cijene jer bi obožavatelji mogli gledati na nevverojatnih 400 funti po ulaznici na nekim mjestima.

Odlazeći na X, korisnik heyitsandy_ je napisao: 'Drago mi je što Billie Eilish ne može rasprodati ili čak marginalno popuniti bilo koji od svoja tri datuma u O2 areni, jer jedini način na koji ćemo dobiti jeftinije cijene ulaznica je da ne kupujemo jako preskupe ulaznice . 234 funte kao najjeftinija karta je smiješna.'

Sam Carr je dodao: 'Zbunjeno kako ulaznica za stajanje za turneju Billie Eilish sljedeće godine u O2 iznosi 250,50 funti, a to je također nominalna vrijednost.'

Na Ticketmasteru, cijene Glasgow OVO Hydroa počinju od 111 funti za obožavatelje koji traže jednu ulaznicu, ali ulaznice za dva sjedala zajedno koštaju 400 funti po ulaznici.

Za 10. juli 2025., O2 London dostupne su ulaznice za stajaće prostore i neke druge dijelove dvorane po cijeni od oko 250 funti.

Međutim, šest dana kasnije ista je dvorana potpuno rasprodana, bez ulaznica putem stranice po nominalnoj vrijednosti ili preprodaje.

'Ovakve stvari postaju apsurdne', rekao je Sean Beegee. 'Odakle to dolazi - pretpostavljaju li koncertni promotori samo da imamo isti raspoloživi prihod kao Amerikanci?

Poređenja radi, ulaznice za UK Eras Tour Taylor Swift imale su cijenu između 58,65 i 194,75 funti, naplaćujući 175 funti za stajanje bez obzira jeste li bili u Londonu ili Edinburghu.

Beyonceina Renaissance turneja 2023. vratila je fanovima između 56,25 funti za sjedeći ulaz i 106,80 funti za stajanje, iako su VIP paketi dosezali do 2.000 funti.

Ogromne emisije Harryja Stylesa Love On Tour kretale su se od oko 50 funti naviše do 326,30 funti za ulaznicu za 'pod stajanjem'.

Visoke cijene nipošto nisu krivnja hitmejkera What Was I Made For, no čini se da obilje ulaznica i pritužbi na internetu ukazuju na protivljenje obožavatelja.

Počevši od 7. jula 2025., Billie ima dva nastupa u Glasgowu, šest u Londonu i četiri u Manchesteru.