električni domet

Mercedes nadograđuje PHEV-ove: Rok duži od predviđenog


Mercedes-Benz će produžiti životni ciklus svoje plug-in hibridne A-klase, B-klase i CLA nakon što je slaba prodaja električnih vozila "potaknula promjenu u planiranju", rekli su izvori u proizvođaču automobila za Autocar.

Ovaj novi životni vijek za automobile temeljene na MFA-u donijet će povećane kapacitete baterija i povećanje dometa samo na električnu energiju.

Ova odluka predstavlja malo odstupanje od njemačkog proizvođača automobila, koji je planirao izbaciti razne kompaktne modele, uključujući hatchback A-klase, kako bi oslobodio proizvodne kapacitete za svoju novu liniju električnih vozila od 2025. godine.


Jedan izvor je rekao: “Prodaja električnih modela sporija od očekivane potaknula je promjenu u planiranju linije kompaktnih automobila. Modeli motora s unutrašnjim sagorijevanjem koji se temelje na MFA platformi imat će duži životni ciklus nego što je prvotno predviđeno.”

Službene informacije tek trebaju biti objavljene, iako je rečeno da će od septembra svi kompaktni Mercedes-Benz plug-in hibridni modeli dobiti bateriju od 13kWh umjesto trenutne baterije od 11,6kWh (neto).

Navodi se da revidirana baterija koristi isto kućište i ima isti volumen kao današnja jedinica, povećavajući električni domet za oko šest milja u svakom modelu.

Ovo bi trebalo produžiti WLTP električni domet hatchbacka A250e preko 60 milja. Ostali pogođeni modeli uključuju B250e, CLA 250e limuzinu, CLA 250e Shooting Brake i A250e limuzinu.

Odluka odražava promjenu njemačkog zakona o leasingu automobila. Promjena zahtijeva povećanje električnog dosega plug-in hibrida sa 60 km na 80 km (37 do 48 milja) i/ili emisiju CO2 ispod 50 g/km kako bi se postigao određeni porezni prag.

U međuvremenu, odvojeni izvori otkrivaju da Mercedes-Benz planira povećati kapacitet baterije EQA 350 4Matic i EQB 350 4Matic na električni pogon, također od septembra. Dva modela dobit će bateriju od 70,5 kWh umjesto one od 66,5 kWh koja se dosad koristila u modelima za evropsko tržište.

Baterija većeg kapaciteta, koja se već nudi kao standardna oprema na sjevernoameričkom tržištu EQB 350 4Matic, navodno omogućuje EQA 350 4Matic povećanje WLTP dometa s 285 na 296 milja, s povećanjem dometa EQB 350 4Matic od 277 do 289 milja.