legenda rocka

David Gilmour objavio popis pjesama i naslovnicu za novi album “Luck and Strange”

David Gilmour objavit će svoj novi album “Luck and Strange” 6. septembra preko Sony Musica, a u novo je izdanje već uveo pjesmom “The Piper’s Call” i obradom “Between Two Points”, koju u originalu izvode The Montgolfier Brothers, a koju je David snimio sa svojom kćerkom Romany.

Album “Luck and Strange” snimljen je u studijima u Brightonu i Londonu i predstavlja prvi autorski materijal Davida Gilmoura nakon devet godina. Album su producirali Gilmour i Charlie Andrew, nagrađivani producent koji je radio s umjetnicima kao što su London Grammar, Wolf Alice, Alt-J itd.

Većinu stihova na ovom albumu napisala je njegova supruga, Polly Samson, koja o svojim stihovima kaže: “Tekstovi su napisani iz ugla starije osobe. Smrt je stalno prisutna tema”, a David nastavlja: “Puno smo vremena tijekom i nakon karantene proveli pričajući i razmišljajući o takvim stvarima”.

Glazbenici koji su svirali na albumu su Guy Pratt & Tom Herbert (bas), Adam Betts, Steve Gadd i Steve DiStanislao (bubnjevi), Rob Gentry & Roger Eno (klavijature), dok je Will Gardner bio zadužen za gudačke i zborske aranžmane.

Naslovna pjesma s albuma sadrži melodiju koju je odsvirao pokojni klavijaturist Pink Floyda Richard Wright, snimljenu tokom nastupa u kući Davida Gilmoura 2007. godine.