rumuni

Dacia Jogger: Najjeftiniji porodični kombi


S hibridom Jogger, rumunski proizvođač automobila pogodio je jackpot za sve koji trebaju puno prostora po pristupačnoj cijeni.

Dacia je jedna od najpopularnijih marki automobila i prvenstveno predstavlja pristupačnu mobilnost.

Poznato je da su Rumuni ispod karoserije ugradili Renaultovu tehnologiju. Ovo ne samo da štedi troškove, već se i dokazalo tokom godina. Ali do sada je glavna prodajna tačka za kupca Dacie bila niska cijena.

Bilo je tu dobro opremljenih novih automobila za znatno ispod 20.000 eura. Tako je i s novim modelom Jogger. Usput, ovo počinje od 18.490 eura kao peterosjed.

No, svako ko se odluči za hibridizirani top model sa sedam sjedala morat će izdvojiti nešto manje od 23.400 eura za najvišu varijantu opreme, Extreme +.

Dizajn novih Dacia modela značajno je poboljšan tokom prošle generacije. Prije nekoliko godina izgled je bio prilično skroman. I Rumun sada može zadovoljiti: moderna LED svjetla sa svjetlosnim potpisom koji podsjeća na Lamborghini Urus i stražnja svjetla u Volvo dizajnu pokazuju da je Dacia postala samouvjerenija. A zapravo se Rumun s francuskom dušom ne treba skrivati.

Unutrašnjošću dominira tvrda plastika, ali je raspoređena na dopadljiv i logičan način. Budući da su inženjeri izbjegli nepotrebna zvona i zviždaljke, Dacia može postaviti svoje vozilo u skladu s tim.

Međutim, u najvišoj liniji opreme dobivate korisne gadgete s onima koji su na putu: bežični Android Auto i Apple Carplay, digitalni brzinomjer, električni podizači prozora, klima uređaj, grijana sjedišta, upozorenje za mrtvi ugao, vožnju bez ključa i kameru za vožnju unazad. Hibridni motor također se može pohvaliti automatskim mjenjačem koji svoj posao obično obavlja glatko. To ima savršenog smisla u svakodnevnom životu, jer dosadne procese prebacivanja možete prepustiti automatskom sistemu.