uzbudljiva trka

Za Benzemu nema dileme kome treba pripasti Zlatna lopta: “On je iznad ostalih”

Ove godine, borba za Zlatnu loptu sve je uzbudljivija, a rasprave o tome ko će biti najbolji nogometaš svijeta za 2024. već su u punom jeku. Svoj sud dao je i Karim Benzema, izjavivši ko je, prema njegovom mišljenju, igrač koji je obilježio proteklu sezonu.

Dok su prethodnih godina Lionel Messi i Cristiano Ronaldo bili gotovo jedini kandidati za ovu nagradu, ove godine stvari su znatno zanimljivije.

Trojica igrača posebno se ističu u utrci za Zlatnu loptu: Jude Bellingham, Vinícius Júnior i Rodri. Bellingham i Vinícius imali su izvanrednu sezonu u Real Madridu, a Rodri je briljirao u dresu Manchester Cityja i s reprezentacijom Španije osvojio Europsko prvenstvo.

Karim Benzema, koji je i sam osvajao ovu prestižnu nagradu, podijelio je svoje mišljenje o tome tko bi trebao biti dobitnik. U intervjuu za španske medije, Benzema je jasno izrazio svoj favoritizam prema Viníciusu.

"Rekao bih da je Vinícius zaslužio Zlatnu loptu, i to ne samo za prošlu sezonu, već i zbog njegove konzistentne igre posljednjih godina. On je iznad ostalih i kompletan igrač," istaknuo je Benzema.

"Vinícius može sam riješiti utakmicu, naravno, uz pomoć saigrača, ali uvijek je tu kad Real Madrid treba odlučujući potez. Zbog toga je on moj favorit za Zlatnu loptu."

Vinícius je prošle sezone za Real Madrid odigrao 39 utakmica, postigao 24 gola i upisao 11 asistencija, osvojivši Ligu prvaka, La Ligu i španski Superkup.

Slično je i s Bellinghamom, no njih dvojica nisu se previše istaknula na Copa Americi, odnosno Europskom prvenstvu.

Rodri je, s druge strane, osvojio Euro 2024. sa Španijom i imao impresivnu sezonu s Manchester Cityjem, osvojivši Premier ligu i klupsko svjetsko prvenstvo.

Jedno je sigurno – borba za Zlatnu loptu nije bila zanimljivija već dugo vremena.