bombona

MINI predstavio Cooper S s 5 vrata: Inovacija na vrhu

MINI je predstavio Cooper S s 5 vrata za više prostora i udobnosti. Model je 172 mm dulji od modela MINI s troja vrata i ima 72 mm veći međuosovinski razmak. Zahvaljujući kompaktnim vanjskim dimenzijama, kratkim prevjesima i malom krugu okretanja od 11,4 m, model s pet vrata ostaje svestrano vozilo za grad.

Zahvaljujući povećanom promjeru gume na 625 mm, MINI Cooper s 5 vrata izgleda vizualno prisutnije. Istovremeno se poboljšava dinamika vožnje i udobnost vožnje. Preklopiva stražnja sjedala u omjeru 60:40 omogućuju povećanje obujma u prtljažniku sa 275 l na čak 925 l.

Model MINI Cooper S s 5 vrata ima četverocilindrični motor s 204 KS (150 kW) s najvećim okretnim momentom od 300 Nm. Do 100 km/h ubrzava za 6,8 s i postiže najveću brzinu od 242 km/h. Proizvođač navodi kombiniranu potrošnju goriva: 6,8 — 6,3 l/100 km, kao i kombinirane emisije CO2: 152 — 141 g/km u skladu s WLTP.

Povećana širina traga točkova i duži međuosovinski razmak u kombinaciji s precizno podešenim ovjesom i sistemom prigušenja osiguravaju visok nivo udobnosti i živahno upravljanje. U kombinaciji s preciznim osjećajem upravljanja tipičnim za MINI i snažnim kočnicama, to garantira visok nivo udobnosti u svakodnevnom životu. Visoko prednapregnuti stabilizatorski ležajevi na osovinama osiguravaju uravnoteženo ponašanje karoserije pri dinamičnom skretanju i povećavaju preciznost upravljanja.

Četiri različite varijante opreme usmjerene su na različite karakteristike vozila. U Favored Trim, odnosno omiljenim nivoom opreme, i okvir prednje rešetke i specifični elementi dizajna istaknuti su živopisnom srebrenom bojom te proširuju individualni izraz. Jezik smanjenog oblika novog MINI dizajna dolazi do izražaja u boji Icy Sunshine Blue plavoj.