službeno saopćenje

Ambasada BiH u New Delhiju: Aktivirani brojevi za hitne slučajeve, zbog dešavanja u Bangladešu

Povodom trenutnog nasilja u Bangladešu i smrti više od 150 ljudi, Ambasada Bosne i Hercegovine u New Delhiju - koja nerezidentno pokriva Bangladeš - obavještava da su za državljane Bosne i Hercegovine aktivirani brojevi za hitne slučajeve: +387603390812 i +919599226562 (oba dostupna 24/7 na WhatsApp i Viber), te da je Ambasada dostupna i na: [email protected] i [email protected]

Kontakt sa Ambasadom se može uspostaviti i putem zvanične Facebook stranice Ambasade, a na raspolaganju je i Počasni konzulat u Dhaki: +8801819-217093 (dostupan na Whatsapp) - navode iz Ambasade BiH u New Delhiju.

"U stalnom smo kontaktu s našim počasnim konzulom u Dhaki. Prema njegovim riječima situacija u Bangladešu se postepeno normalizuje, te je stanovništvu opet omogućen ograničen internetski pristup. Vlasti su tokom dana skratile policijski sat i obnovile pristup širokopojasnom internetu u nekim područjima Dhake te u drugom po veličini gradu Chattogramu. Do ovog trenutka naša ambasada nije dobila informaciju o ugroženosti, niti su se naši državljani javljali Ambasadi ili Počasnom konzulatu. Unatoč činjenici da se situacija u Bangladešu trenutno smiruje, ovim putem dajemo preporuku da se u Bangladeš ne putuje u narednih 30 dana", navodi se u službenom saopštenju bh. ambasade u Indiji, koje potpisuje ambasador Haris Hrle.