inovacija

Aescapeov robot za masažu spreman je potpuno promijeniti spa industriju

Tvrtka za robotsku masažu Aescape, koja obećava "najnapredniju masažu na svijetu", želi biti Uber za masiranje leđa: iskustvo koje se lako rezervira i pristupačno.

I za razliku od vrhunskih masaža u Palaceu — koje koštaju 260 dolara za 60 minuta — Aescape masaže počinju od 60 dolara za 30-minutnu masažu (75 dolara u Palaceu) za koju tvrtka kaže da je usporediva sa satom budući da dvije robotske ruke rade čvrstim pritiskom sve vrijeme.

No, osnivač i izvršni direktor Eric Litman, koji je razvijao tehnologiju više od sedam godina, rekao je za The Post da se ne pokušava takmičiti s tradicionalnim masažama - ili eliminirati ljudske poslove.

Prema podacima Međunarodne udruge lječilišta (iSpa), u SAD nedostaje 29.000 terapeuta za masažu. Litman vjeruje da u wellness industriji vrijednoj 5,6 triliona dolara ima mjesta za automatizirane usluge koje mogu doprijeti do ljudi koji možda nemaju vremena ili novca za konvencionalnu masažu.

"Nije dizajnirano da bude iskustvo koje biste doživjeli u toplicama s masažnim terapeutom", rekao je Litman za The Post.

"Mislimo da ovo također može postati alat za terapeute… to je prilika da prošire svoj odnos sa svojim klijentima tako što imaju nešto što se može raditi između sesija."

Nakon što rezervirate masažu putem aplikacije tvrtke, počinjete tako što ćete se presvući u isporučeni “Aerwear” — uski set topića i tajica koji sprečava trenje.

Aescape želi biti Uber za masiranje leđa: iskustvo masaže koje se lako rezervira, učinkovito i pristupačno.

Dok ležite licem prema dolje na stolu za masažu, senzori mogu skenirati vaše tijelo i stvoriti prilagođeni plan.

"Ti senzori stvaraju 3D model vašeg tijela koji će zaista personalizirati masažu… i između svake posjete pamtit će vas i znati što vam se sviđa", objasnio je Litman.

Tokom masaže, dodirni zaslon ispod naslona za glavu omogućuje vam podešavanje udobnosti: "Možete promijeniti pritisak, promijeniti muziku, promijeniti gdje na vašem tijelu [robot] radi", dodao je Litman.