rekordno tanak

Procurili detalji: Stiže iPhone 17 Slim

Čini se kako je Apple našao zamjenu za iPhone Plus. On neće biti aktualan iPhone 17 serijom, već umjesto njega dolazi Slim model.

Apple već neko vrijeme navodno planira prestati proizvoditi model iPhone Plus počevši od sljedeće godine i zamijeniti ga novim modelom koji se privremeno naziva iPhone 17 Slim. Kao što samo ime sugerira, ovaj bi model trebao biti rekordno tanak (barem za iPhone), slično kao što je najnoviji iPad Pro najtanji tablet koji je Apple ikada proizveo.

iPhone “Flip” je sve više realnost, na tržište će 2026.

Nedavno su procurili dodatni detalji o iPhoneu 17 Slim zahvaljujući Ming-Chi Kuou, dugogodišnjem analitičaru industrije i izvoru glasina vezanih za Apple. Tvrdi da model iPhone Plus trenutno čini samo oko 5% do 10% ukupne isporuke iPhonea, zbog čega se ukida.

iPhone 17 Slim će imati 6,6-inčni ekran s rezolucijom od 1.260×2.740, te će ga pokretati čip A19 (napomena: modeli iPhone 17 Pro koristit će čip A19 Pro). Njegovo područje Dynamic Island bit će slično onom na trenutnim iPhoneima, a njegov metalni okvir bit će izrađen od titanove legure koja sadrži manji postotak titana u usporedbi s iPhoneom 17 Pro i iPhoneom 17 Pro Max.

Također se navodi da će iPhone 17 Slim imati Appleov dugo očekivani vlastiti 5G čip i… samo jednu stražnju kameru. To je veliki korak unazad u pogledu trenutnih trendova u mobilnoj industriji, ali Kuo ističe da će Apple “naglasiti inovativan dizajn kućišta” s iPhoneom 17 Slim “umjesto da se takmiči po hardverskim specifikacijama”. Drugim riječima, izgled će biti sve kod ovog modela. Stil prije suštine, ako hoćete.

iPhone SE 4 inspiraciju pronalazi u iPhone 16 modelu

Ovo je svakako zanimljiv rizik za Apple, i jedan koji bi se mogao isplatiti – napokon, za uspjeh mu je potrebno privući samo oko 15% svih novih prodaja iPhonea, što bi ga učinilo dva do tri puta uspješnijim od modela koji zamjenjuje.